Слак за БГ ИТ-та

Не съм писал от много време и следователно редовните посетители (има ли още такива) не знаят, че повече от година фриленсърствам като фул стак мастър 🙂

Напоследък ползвам(е) Слак за комуникация, но и споделяне на полезни и не дотам полезни линкове и статии.

Слак е интересен продукт. Когато научих за него преди години си казах: “Какво толкова, още един чат за комуникация”. Да, но, фактът че оцеляха достатъчно дълго на пазара и можеха да направят достатъчно малки пивоти ги доведе до ситуация в която те са едни от най-използваните инструменти за колаборация. Причината, разбира се, е в хайп-а около тях, но той с времето става все по-оправдан, благодарение на многото интеграции с външни сървиси и ботове.

Следя два форума свързани с програмиране. Единият е българският bgdev а другия е сръбско-хърватско-македонско-черногорско-боснохерцеговският devprotalk. Преди години бяха доста по-активни. Вторият си е направо замрял, докато в българския все още има прилично движение всеки ден, въпреки, че полезните теми за напреднали програмисти не са толкова много. Което се и очаква, разбира се.

Но, виждайки това положение, реших да създам два екипа в Слак съответно за двата района. При желание да се включите в комуникацията, ще трябва да ми пратите вашият мейл, за да ви поканя.

Screen Shot 2016-05-28 at 21.56.26

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.