Полицаи дето си вършат работата

Жалко е, че такива неща ми правят впечатление. Но, радва че ги има.

На 22-ри декември ходих насам, натам да оправям разни документи, плащания. Тъй като банката в Сити центъра бачка до късно (браво на ПИБ) отивам там.

Тъмно е, вали, предпразнично е, пиков час е – по пътищата лудница. На завоя към мола е по-голяма лудница. И виждам един катаджия как говори с някой в спрян джип, малко след кръстовището. Викам си, това добре, но защо не вземат и да оправят движението, че не се мърда. И няколко метра по напред виждам че всъщност негов колега регулира на точката на входа и изхода към мола. И, не пуска тарикатите които не чакат в дясната колона, ами карат по бързата лява и после се пререждат. Гледам и не вярвам. Идва значи колата, тръгва да засича и прережда, нашия го поглежда и с палката му показва: давай направо. Така и така, мърдахме бавно, бавно – извадих телефона и направих снимка, мислейки че кой знае кога подобно нещо пак ще видя. Снимката е нощна, с телефон и размазана, но все е нещо 🙂

Два дни по-късно положението е подобно, само че съм вече към Мола на Стамболийски. И пак, стои авторитетно един пич в жилетка, регулира движението и не пуска изпреварващите. Възползвах се от по-ранния час и пак направих снимка, този път мааалко по-читава.

Явно е имало някакво нареждане или не знам там какво се води. Браво и на взелия решението и на въпросните които си вършеха работата.

А на нас ни пожелавам такива гледки да не ни правят впечатление …

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.