Спам

За вебмаил ползвам гоогле аппс фор йоур домейн – голяма грешка… Преминах към тях уж защото хубаво филтрират спама и защото имат достатъчно място., а и няма да се занимавам със мейл сървъри, антиспамове, рДНС-и, СПФ-та, блек листи и подобни.

Да, ама не.

Вече от около един месец, всеки ден имам в инбокса по около 80-100-на спама. На този и на официалния ми гугъловски мейл. Някой ми е набарал мейлите и явно ги продава на форуми, защото 99% от спама който минава гугъл филтрите изглежда така: Уелкъм ту ‘еди какви си’ форумс, клик тука за да си активираш акаунта.
Има и български и сръбски и руски и френски и някакви йероглифи … Стига вече!
Хайде, да допуснем че няма как да ги хване тях, но инбокса ми става неизползваем, особено след като ползвам поп3 и след една седмица влезна в вебмейла там е хаос. Тъндербърда, между другото се справя горе-долу и чисти доста добре.
Но, да приемем, че няма безплатна уеб поща без спам, па била тя и на Гугъл. Но, това което не мога да им простя е че в спам ми отиват някои истински и важни писма. Хората си пращат от легални сървъри, писал съм си с тях преди итн. Тъпотия ….

Скоро ще си се върна на собствен мейл сървър, пък Гугъл да си гледат работата …

И, като казах собствен мейл сървър – имам един сайт, чийто мейли попадат във гугъл спам фолдера. Има рДНС-и, СПФ-та, не е спамил, не е блеклистнато ИП-то. Ако има някой админ който да иска да види хедъри или нещо да пише тук.

Тъй като съм в добро настроение, да завърша с добрата новина 🙂

Преди около 11 месеца активирах Акисмет плъгина на серендипити-то. Оттогава спама на блога намаля до 1-2 на седмица, което е доста поносимо 🙂 Ако някой ми е писал, но коментара му не е одобрен, то или той е ползвал неприличен език или спам филтрите на блога са се излъгали и автоматично са го блокирали. Гледам си аз сега в базата. От тогава насам има 703 659 блокирани коментара! Това прави средно по около 2132,3 блокирани коментара на ден! Без коментар!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.