Спам

За вебмаил ползвам гоогле аппс фор йоур домейн – голяма грешка… Преминах към тях уж защото хубаво филтрират спама и защото имат достатъчно място., а и няма да се занимавам със мейл сървъри, антиспамове, рДНС-и, СПФ-та, блек листи и подобни.

Да, ама не.

Вече от около един месец, всеки ден имам в инбокса по около 80-100-на спама. На този и на официалния ми гугъловски мейл. Някой ми е набарал мейлите и явно ги продава на форуми, защото 99% от спама който минава гугъл филтрите изглежда така: Уелкъм ту ‘еди какви си’ форумс, клик тука за да си активираш акаунта.
Има и български и сръбски и руски и френски и някакви йероглифи … Стига вече!
Хайде, да допуснем че няма как да ги хване тях, но инбокса ми става неизползваем, особено след като ползвам поп3 и след една седмица влезна в вебмейла там е хаос. Тъндербърда, между другото се справя горе-долу и чисти доста добре.
Но, да приемем, че няма безплатна уеб поща без спам, па била тя и на Гугъл. Но, това което не мога да им простя е че в спам ми отиват някои истински и важни писма. Хората си пращат от легални сървъри, писал съм си с тях преди итн. Тъпотия ….

Скоро ще си се върна на собствен мейл сървър, пък Гугъл да си гледат работата …

И, като казах собствен мейл сървър – имам един сайт, чийто мейли попадат във гугъл спам фолдера. Има рДНС-и, СПФ-та, не е спамил, не е блеклистнато ИП-то. Ако има някой админ който да иска да види хедъри или нещо да пише тук.

Тъй като съм в добро настроение, да завърша с добрата новина 🙂

Преди около 11 месеца активирах Акисмет плъгина на серендипити-то. Оттогава спама на блога намаля до 1-2 на седмица, което е доста поносимо 🙂 Ако някой ми е писал, но коментара му не е одобрен, то или той е ползвал неприличен език или спам филтрите на блога са се излъгали и автоматично са го блокирали. Гледам си аз сега в базата. От тогава насам има 703 659 блокирани коментара! Това прави средно по около 2132,3 блокирани коментара на ден! Без коментар!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.