Canon EF 70-200 F4 L IS

Фотографските теми продължават 🙂

Купих си обектива от заглавието: Canon EF 70-200 F4 L IS. Наследник на култовия 4L.
Всеки който поне малко следи фото техника, знае че Канон успяват в тези зуум обективи да постигнат отлична рязкост, мигновен фокус, мазно боке, перфектна изработка и какво ли вече не.

4L ми е в списъка одаавна. Още когато ходих да снимам едни баскетболни мачове с Джиджи и той ми даде да го пробвам. Да, тъмничко обективче е (ф/4 само) за такъв вид спорт, но фокуса на моя 85мм не може и да приближи Л-ката, нищо че и моя е УСМ. 85-цата си е екстра, има си други качества, поради което няма да я продам вероятно никога (85 1.2 си е лееекинко скъп, все пак). Фокуса й също е бърз, но видях че има още накъде 🙂
Още няколко пъти съм снимал с 4L, всеки път се убеждавах че това е следващата ми покупка. И 2.8 съм взимал в ръце, при това стабилизиран, но .. много парички – иначе не ми пречеше теглото, нито друго.

Миналото лято бях решил да си взема 4-ката, даже бях почна да гледам разни оферти втора ръка. Оказа се че единия обектив който тествах имаше як бекфокус. Значи и при Л-ките имало такива неща. Бляк. Друга оферта не се появи тогава и аз си взех светкавичката (430EX) – добра покупка се оказа.

И така, засега впечатленията са такива каквито и очаквах да бъдат 😉
Страхотно обективче!

Сега остава и да му направя един хубав тест на обектива – който май ще стане в събота на Нокиа Биг Аир-а 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.