Новак Джокович – един по-различен спортист

Не обичам да слагам под общ знаменател каквато и да било група хора. Били те с различни религиозни разбирания от моите, от друг континент или просто обичащи еди-кой-си спорт. Това което прави неприятно впечатление са спортистите от най-почитания спорт в България (и не само). Не всички разбира се, но много от тях не са за пред камера. Както и да е, този пост не е за тях.

Аз лично предпочитам волейбола и баскетбола пред футбола – по-динамични спортове са, по-интелигентни и по-технични.

Да се върна към темата. На награждаването на Канадския Мастер там нещо си (не следя много тенис) – водещия вместо да обяви Новак Джокович като Сърбин, го обявил като Хърватин. Настрани това че водещия се е изказал абсолютно неподготвен. Не искам да си представям какво би станало ако това беше футболен мач и беше направена същата грешка 😉 Новак само казал че няма проблем, и че не се сърди. Евала! Спортистите трябва да обединяват хората и да показват подобни черти винаги.

А всъщност реших да напиша този пост по една съвсем друга негова особеност. Този човек не само играе много добре – в момента е трети в класирането на АТП за мъже – ами и прави страхотно шоу по време на игрите си.

Вижте как имитира други известни тенисисти (и тенисистки) по време на истински мач.

(ако не виждате видеото, това е заради рсс четеца ви, кликнете тук)

вижте повече видеота с него тук: Novak Djokovic.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.