Peace Fest – втори път

Миналата година на 9 май в Цариброд се състоя Пийс Фест, с участието на изпълнители от Сърбия и България и главен гост Глен Хюз.

Вижте снимки от миналогодишното издание.

Вече се знаят и изпълнителите за този петък: 9 май 2008 (Деня на Европа).
Това са:

Perfect Strangers (проблеми с паспортите)
Art Diler
Night Fall
Alex Black
Plant 9
Dok 7
Aria Aeterna
Legacy
Bad Memory
Revolution
Cobis Death
Loud Facts
Vesko i Kuriri
BTR
John Lawton

Имах забележки към организацията миналата година, но – тъй като се случваше за пръв път и всъщност е единствено по рода си събитие за малкото градче, реших много да не мрънкам и да се радвам на събитието. Което от музикална гледна точка си беше страхотно 🙂
Това което се надявах да стане е да се поучим от грешките и да продъжим с добрите неща.

Да, ама не.

Преди около месец се разбра дали тази година ще има втори фест. Късно! Това е един месец преди фестивала …
Реклама … еми, има някаква. Но, определено, т.е. сигурно, може по-добре.
Записване на групите беше с продължитеност едва няколко дни. Разбрах и, че една БГ група няма да участва понеже не са успяли да си вземат паспорти. Отново грешка в тайминга.
Знам за някои не дотам добри неща за организацията миналата година. Лошото е, че част от тях се повтарят и тази..
Сайта миналата година беше пуснат набързо, но вършеше добра работа за целта си. Разбира се, сега трябваше да се направи така че сайта да бъде на отделен домейн, посветен изцяло на фестивала, със всички нужни страници и информация. Поради късното обявяване на каквато и да е информация, това отново няма как да стане.

Нямам обичай да мрънкам. Не съм такъв тип. Похвално е че такова нещо въобще се организира в града ми. Похвално е че идват световни звезди (дори и леко на залеза на кариерите си). Тук е място още веднъж да изкажа своята (и не само) благодарност на Цонко Цонев за подадената ръка. Благодаря!

Затова, реших, че аз ще направя каквото мога. Въпреки, че е късно за тазгодишния фестивал, ще направя сайт, който да прави това което аз очаквам от сайт на такова събитие. Нямам много време и затова ще гледам да мина по по-лекия път с Уордпрес и някои други благинки на оупън сорс света. Ако имате идеи, коментари и забележки – пишете ми.

Ето го сайта на Peace Fest Цариброд. Всъщност, това което се вижда е само една страничка с музика под ЦЦ лиценз от Джамендо. Надявам се днес-утре да пусна и самия сайт.

Неприятното е, че и петък и събота са работни дни, но .. какво да се прави

Заповядайте и Вие – все още има билети, можете да направите резервация на +381 / (10) 362-707 или на +381 / (10) 360-132. Говорете си на български 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.