Да похваля amazon.com

Oт време на време си поръчвам книги от Амазона. И, също така, от време на време тези книги не пристигат 😉

Всъщност, за втори път ми се случва поръчаните книги да не пристигнат. В пощата казват: ‘За последните два месеца имаме само две пратки от амазон и едната я прибраха, другата е тази’ (която не беше моята). Книгите са изпратени от Германия на 15. ноември, което ще рече че до този понеделник вече трябваше при всички положения да са пристигнали.

Както и при последния подобен случай, писах едно обяснително писмо на Амазон. В рамките на деня получих отговор в който казват, че тъй като явно пратката се е загубила някъде по пътя – те ми изпращат поръчаните книги отново – аз не плащам нито книгите, нито шипинга, нито нищо. Вече на следващия ден получих писмо че книгите са и изпратени. Сега остава да се надявам че няма да имат лошия късмет на предишните бройки 🙂 Предишния път, изпратеното за втори път заглавие пристигна бързо.

Малко уточнения: амазон имат политика за връщане на пари ако клиента не е доволен от получените неща (ако пишете в определен срок от изпращането). Причините могат да бъдат много и не е проблем да се посочи и ‘намерих по-добра цена’. В тези случаи, на клиента се връщат парите за поръчката, но не и за доставката. В моя случай, можех да избирам измежду връщане на пълната сума (поръчка + доставка) или да ми изпратят отново нещата. Разбира се, искам си книгите 🙂

Поздравявам ги за тази политика.

П.П. Днес (02.02) книгите пристигнаха 🙂 (от повторната поръчка)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.