Среща на българските сток фотографи и илюстратори

Основах МикростокБГ с цел да популяризирам една възможност. Възможност за българските фотографи и илюстратори да продават творенията си чрез сток и микросток сайтове.

Към днешна дата на тези сайтове се продават снимки, вектори, анимации, 3д-та, видеота и флаш съдържание.

Сайтът основно обръща внимание на микросток агенциите. Не веднъж съм казвал: не се опитвам да убедя никого че това е най-добрия начин за печалба за един фотограф. Сток бизнеса и сток фотографията си имат определени кусури, и тях ги обсъждаме във форумите. Това което казвам и което е моята цел е: повече хора да знаят за тази възможност и да имат достатъчно информация за да могат да преценят дали тази възможност е добра за тях.

Аз лично смятам че микросток агенциите могат финансово да помогнат на немалко любители. Да изкараш пари от снимките си за мечтан обектив е приятно чувство (дори и да се събират тези пари в продължение на година, нпр).
Фактите показват, че в България има и такива професионалисти, фотографи и илюстратори, които именно с този бизнес си изкарват хляба, както и салама 😉 Познавам такива и тяхната тайна е в постоянството. С определени знания, упоритост и труд – изкарват се съвсем добри пари.

Микро сток на български стана вече на 20 месеца. За това време са го посетили почти 70 000 уникални посетители. Към този момент, написани са 3 351 коментара и има регистрирани точно 300 потребителя. Ако горните неща ви се струват интересни, заповядайте в нашето уютно общество.

Темата, разбира се, поражда доста въпроси. Дали да продаваме снимките си онлайн, къде да го правим, заслужават ли си микросток агенциите, какво се продава, как се продава, колко се изкарва…?

Ако тези въпроси ви вълнуват, поканени сте на Втората сбирка на българските микростокъри. Срещата ще се състои на 21 фебруари, събота, във София. Не е задължително да сте член във форума, можете да ми пишете на: [email protected] или да ми звъннете на (089) 86 70 770 за подробности около срещата.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.