За сръбската и българската музика

Не веднъж съм казвал на познати, че е жалко, че между Сърбия и България няма обмен на музика. Всъщност, има някакво крадене на мотиви в чалга-частта, но дотам.Също така – чалга звездите правят посещения в едната и другата страна, правят концерти и взимат кинти. Мисля че и другите биха могли да го правят.

Гледам си аз днес статистиките за блог и виждам че имам посещения от търсачки с дума: ‘сръбско’. Пускам търсене в Гугъл и виждам че за тази дума съм на първа страничка, нещо което не съм очаквал 🙂 Това се държи на скорошния ми постинг Аз слушам сръбско.

Най-накрая ще започна нещо, което от много време го мисля. Ще създам категория ‘Сръбска музика’, в която ще пускам някои парчета които на мен ми харесват от Сърбия и цялата бивша Югославия. Ще създам и категория ‘Българска музика’, със същата идея, но там вече ще пиша на сръбски (дано и локализирания гугъл за Сърбия да ме уважи). Ще гледам да пускам парчета колкото мога по-често. Ще се старая да пускам разнообразни неща, дори да не са от най-любимите ми.

Дано инициативата се хареса на повече хора 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.