За малките неща и местата които са ни до болка познати

Едно от качествата, които имам, е че се радвам на всякакви дребни и несвързани с мен неща.

Много са нещата които могат да ме зарадват визуално ( даже и ако не броим красивите мацки 😉 ). Често ми се случва, докато си карам/ходя/гледам или нищоправя – да видя нещо което да ми хареса. Дали ще е красива гледка от Софийските улици (да, и такива има), влюбена двойка, усмихнат дядка, топяща се снежинка на ръката ми или просто цвете пораснало между пукнатия асвалт – няма значение. Това което особено е хубаво е че, без да искам, аз си правя кадър от сцената. И в паметта ми остават обикновено две неща: моя кадър и усещането. Понякога едното е по-силно от другото, а понякога обратното 😉 Но, такъв кадър е състояние да ме държи усмихнат цял ден, че и повече.

Днес излезнах да пощракам, от много време не бях ходил ей така безцелно да си похабя някой гигабайт на картата. Но, явно с апарата ще трябва да възобновим отношенията си. Нещо не се чувствах удобно с него в ръка. За сметка на това, през почти цялото време виждах кадри, които ме изпълваха. Дали лошата новина е по-важна от добрата? 🙂 При мен никога не е така, така че, с нетърпение чакам следващия свободен ден да се разходя на светло ( мразя да бачкам до тъмно, предпочитам в тъмното да бачкам 🙂 ).

Тези дни за втори път гледам поредицата на Арт Вулф: Travels to the Edge With Art Wolfe. Препоръчвам серията на всички любители на красивото. Има страхотни гледки, страхотни животни и приятни и усмихнати хора. За фотографи пък е задължително.
Замислих се, колко малко съм снимал из родния край. Вярно, аз съм му свикнал на красотата и на некрасотата. Някои неща са ми толкова познати, че не ги виждам. А всъщност, той си заслужава поне някой да го запечата малко по-така. Поставям си за цел тази година да направя поне 5 кадъра от родния край с които да съм доволен. Дано да успея и се надявам да съм на висотата на поставената задача.
Хм, да видим как ще бъдат отпуските 🙂

П.П. като е гарга, поне да е рошава. Или … реших да си поставя по-висока цел. Искам да създам малка книга/албум. Може би – със снимка на едната и текст на следващата страница ( на три езика?). Вероятно няма да е готово тази година, иска ми се да има впечатляващи снимки от всички сезони. Значи, тази година целта са 12 добри снимки, и в следващите две още по толкова. Общо 36. А сега де…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.