За заведенията

Искам малко помощ от моите читатели. Имам няколко въпроса и ще съм изключително благодарен ако помогнете с отговори.
Ще си почерпя 🙂

1) От този вид хора съм, които си лягат късно. Доста късно. Също така, ако огладнея, хапвам. Било да е пладне или пък след полунощ.

Оказва се че денонощните заведения са малко или поне аз не ги знам.
Случва ми се, да съм в центъра и решавам да си взема нещо за вкъщи. Друг път пък съм с компания и решаваме да закусим преди да се приберем.

Ето няколко заведения, за които знам че са денонощни:

Пицария Уго – знам че това на Витошка е денонощно, както и до пл. Славейков. Ходил съм и в Дивака на ул. 6-ти Септември, пицария Кали на Христо Ботев, и в едно заведение зад Софийския, дето все му забравям името 🙂

Ще спомена тук и McDonnalds, т.е. техния McDrive, понеже също съм ги посещавал. Когато казах McDonnalds – не може ли едно меню да е с натурален сок, ами задължително трябва да е с газирана напитка? тъпо…

Вие къде хапвате?

2) В родния ми край е наложително отидеш ли на гости да те почерпят с кафе. Там пием турско кафе, на джезве.
С други думи – всички пият кафе 😉 Някои много.

С годините престой в Сф, намалих кафето до едно, две на ден. Една причина, е че тук кафето и от машина и от кафеварка е различно. Пък и в студентски град често си гостувахме и нямаше да е здравословно да се наливаме с кафета. Затова минахме на алкохол 😉

Сега обикновено си взимаме с колегите Лаваца от кафето до офиса. Пия кафето, чета си късметчето ("пари" – какви пари в края на месеца? освен пак да давам … 🙂 ).

По принцип, има няколко вида кафета които харесвам. Турско, черно, силно, без захари и други неща. Капучино, което обикновено пия когато съм навън. Да добавя към списъка Ирландско.
И разни варианти с Амарето или шам фъстък.

Опитах капучиното на Онда (Onda), срещу Руската църква. С лешник, голямо. Хареса ми и от тогава им станах доста редовен клиент. Сега им опитвам менюто 🙂
След това опитах и капучиното на Кофи Хевън (Coffee Heaven). Нищо особено. Но пък, имат някакво с подправки, ориенталско ли беше, индийско ли беше – определено интересно, хареса ми.
Старбъкс (Starbucks) – отново взех капучино с лешник за да го сравня с досегашния фаворит. Малко по-малко сладко, малко по-малко лешник, но пък повечко кафе в сравнение с това на Онда. Мисля, че това засега е победител, но трябва още някой път да ги видя 🙂
Коста Кафе (Costa Coffee) нещо не ми бяха направили особено впечатление, но и това беше отдавна, ще им дам втори шанс скоро.

Имам, обаче, проблем.

Всичките тези работят до неразумните 22 или пък 21 часа!
Да не говорим че в много барчета ми отговарят с: нямаме никакви топли напитки след _еди_колко_си_ часа.

Вие къде си пиете кафето късно вечерта?

3) Горния въпрос не може, а да не доведе до още един въпрос, който ме гложди вече някое време

Търся заведение, където да мога да седна с приятели вечер, да пийнем каквото решим. И основно – да си полафим.
Музиката трябва да не е силна, за да се чуваме. Помещението не трябва да е опушено, за да се виждаме.
Обстановката трябва да е уютна.
Където да не те гонят ако на 20-тата минута не си си платил сметката.
Някои сладкарници са подобни, но обикновено там не е особено удобно, а и не е точно това което търся.
Търся нещо което да се доближава до типичния сръбски кафић.

Разбира се, сега с оправянето на времето, ще се излиза на места където има градинка, но все пак – знаете ли място което да отговаря на горе изброените критерии?

4) Преди години имаше едно вегетарианско заведение на Патриарх Евтимий. Тръгвате от Попа посока НДК и малко по-нагоре, от дясната страна, в едно бензистенче беше заведението. Мисля че се казваше Веги Хоум или подобно. Беше изключително вкусно у уютно. Там за пръв път опитах Масала чай, както и безалкохолна бира.
(на кой му хрумна това че в деня преди изборите да не се сервира алкохол? Казвам сервира и продава, защото който иска да се напие, ще се зареди преди това с бутилки. тъпо)
Беше заведение с усмихнати сервитъор, приятна музика. И те оставяха да се нахраниш и да си полафиш на спокойствие с приятелите след това, без да те гледат лошо защото си им блокирал масата.
Вече няколко години това заведение не работи.

Някой да знае дали не са се преместили някъде другаде?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.