Bluba Lu, Quadrotopia at Sofia Live Club

На 16 юни беше концертът на Блуба Лу В София лайв клуб. Не бях ходил в клуба дотогава и не знаех какво да очаквам. Преди това съм ходил на концерти на Блуба Лу и именно затова пак не знаех какво да очаквам 🙂

Ядрото на групата се състои от двама човека: Димитър Паскалев и Константин Кацарски. Част от хората около тях са едни и същи, както нпр басиста им Румен, мой приятел от когото и научих за групата. Но, голяма част от другите са променливи. За всеки албум имат нова… визия, ако мога така да се изразя.

Експериментални са, лични са, и затова си заслужават да им обърне внимание човек. А обърне ли го, все ще си хареса нещо. Поправка: ЩЕ СИ хареса нещо.

Ето цитат от Вест (култ.бг):

Bluba Lu са изключителна група. Нямат никакъв афинитет към
популярността, правят некомерсиална музика, участват в странни проекти,
сред тях няма излишен музикант, не дават интервюта. Въобще ъндърграунд
в чиста форма.

Лично, при тях намирам музика за различно настроение. Имат неща които са ми прекалено експериментални, както и други които бих слушал постоянно. Но, повечето от музиката им си иска внимание и не е за ‘постоянно’ 🙂

на 16-ти отидох с апарата, почти убеден че няма да снимам. Но, оказа се че ми се доснима. От някои кадри съм доволен, от други не, но ето, че ми остана и визуален запис на това изключително аудио изживяване.

Всичките снимки можете да видите в галерията BlubaLu-Quadrotopia

Наздраве,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.